Kuvaa video-CV profiiliisi

Duuniportaaliin on mahdollista lisätä video-CV omaan profiiliin. Kuvaa kameralla tai puhelimella ja lataa video tiedostona täydentämään työnhakuprofiiliasi. Profiili ja sinne ladattu video eivät näy julkisesti muille käyttäjille. Ne näkyvät työnantajalle siinä vaiheessa, kun sinuun otetaan yhteyttä duuniportaalin kautta tai otat itse yhteyttä työnantajaan.

Vinkkejä videon kuvaamiseen:

1. Mieti, mitä haluat sanoa ja sano se noin minuutissa.
Ensimmäiset 10 sekuntia ovat tärkeimmät, ja usein ratkaisevat, jaksaako vastaanottaja katsoa videon loppuun saakka.

2. Tiedä mistä puhut.
Jos olet harjoitellut sanottavasi hyvin, luot itsestäsi vakuuttavan vaikutelman.

3. Ota huomioon työympäristö mihin haet.
Selvittämällä minkälaiseen työyhteisöön olet hakemassa, voit pukeutua ja valmistautua juuri heitä varten.

4. Tarkastele esiintymistäsi kriittisesti.
Jos näpräät koko ajan jotain, näytät siltä, että olet hädässä. Laita vaikka kädet selän taakse, niin et esimerkiksi haro videolla hiuksiasi. Tarkista myös mahdolliset maneerisi, kuten silmien räpyttele.

5. Muista hymyillä.
Se, joka sinua katsoo, alkaa siten myös hymyillä ja siitä tulee hyvä fiilis.

6. Ole skarppina.
Lisää vähän ekstraa olemukseesi ja kanna itsesi hyvin ja ryhdikkäästi.

7. Tee valmistelut huolella.
Valitse selkeä tausta ja sopivasti laadukas kamera. Älypuhelimissa on nykyään jo riittävän hyvät kamerat tällaisen videon kuvaamiseksi. Varmista, ettei sinua häiritä kesken kuvauksen.

8. Valaise, asettele, rajaa ja fokusoi.
Päivänvalo on kaikkein kaunein valo, johon ei kiinnitä liikaa huomiota. Varmista myös äänen laatu, ja hylkää otokset, joiden taustalla kuuluu jotakin ylimääräistä, vaikkapa paloauton pilli.

9. Kuvaa video yhdellä otolla.
Harjoittele niin hyvin, että saat videon kerralla purkkiin. Annat hyvän kuvan itsestäsi, kun pystyt luontevasti kertomaan itsestäsi keskeytyksettä.

10. Editoi hiukan.
Poista videolta ne hetket kun saavut kameran eteen laittamasta nauhoitusta päälle, tai kun lähdet sammuttamaan nauhoituksen. Lisää videolle esimerkiksi nimesi siten, että se näkyy koko videon keston ajan. Voit myös tehdä pientä värikorjailua, mutta mitään ekstrakikkoja ei tarvita.

(lähde: Monsterklubi.fi)