Duuniportaali.fi:n käyttöohjeet 11/2016

Yleistä

 • Palvelun toiminnot ovat pääsääntöisesti samat sekä työnhakijalle että yritykselle. Poikkeuksia on muutamia – esim. yksityishenkilönä et voi myydä yritystä, vaan sinun täytyy luoda yritykselle yritysprofiili Y-tunnuksineen.
 • Palvelussa on mukana useita kuntia, joiden käytännöt saattavat poiketa toisistaan. Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin saatat löytää myös oman kuntasi UKK-sivulta.

ILMOITUKSET-osiossa (palvelun etusivulla) näet kaikki työnhakijat & avoimet paikat. Voit tarkentaa hakua monipuolisen valikon avulla tai kirjoittaa vapaasti hakusanoja.

TYÖNANTAJALLE-osiossa voit selata työnhakijoiden ilmoituksia.

TYÖNHAKIJALLE-osiossa voit selata avoimia työpaikkoja.

YRITYSKAUPPA-osiossa voit selata myytäviä yrityksiä / kiinnostuneita ostajia.
 

Rekisteröityminen

Sinun täytyy rekisteröityä voidaksesi käyttää palvelua.

 • Tarvitset sähköpostiosoitteen – huomioithan, että yhtä osoitetta voit käyttää vain kerran. (Jos olet esim. yrityksen edustaja ja haluat luoda useita, esim. osastokohtaisia työnantajaprofiileja, tarvitset jokaiselle oman sähköpostiosoitteen.)
 • Huomaa myös, että ilmoitukset saamistasi vastauksista sekä muistutukset ja palvelun tiedotteet lähetetään sähköpostiosoitteeseen, jolla rekisteröidyit. Voit halutessasi poistaa sähköpostiviestit käytöstä (pääset muokkaamaan profiiliasi klikkaamalla valikon otsikkoa ”Käyttäjätilini”), mutta suosittelemme jättämään asetukset päälle, jotta varmasti saat tärkeät viestit.

Käyttäjätunnus? Sähköpostiosoitteesi on käyttäjätunnuksesi, eikä erillistä muuta käyttäjätunnusta tarvita.

Palkkatuki? Kuntalisä? Saatat työntekijänä olla oikeutettu tukeen tai kuntalisään (Järvenpäässä Järppi-tuki), ja tätä kysytään sinulta rekisteröitymisen yhteydessä. Tukien myöntämisessä / hakemisessa saattaa olla kuntakohtaisia eroja – tarkistathan tiedot oman asuinkuntasi Tietoa-osiosta.

Profiilin poistaminen? Kun poistat profiilisi, se ja kaikki jättämäsi ilmoitukset, hakemukset sekä lähettämäsi ja vastaanottamasi viestit poistuvat järjestelmästä kokonaan eikä niiden palauttaminen ole mahdollista.
 

Palvelun käyttäminen / oma valikko

Kirjauduttuasi sisään näet Käyttäjätilini-linkin, jota klikkaamalla pääset muokkaamaan profiiliasi & vaihtamaan salasanasi. Otsikkolinkin alla näet valikon:

 • Käyttäjätilini: mm. henkilötietojesi muokkaus, profiilikuvan & CV:n lataaminen, salasanan vaihtaminen ja koko profiilin poistaminen.
 • Ilmoitukset: kaikki palveluun itse tekemäsi työnhaku- tai työpaikkailmoitukset & niiden julkaisu- ja hyväksymistilanne.
 • Hakemukset ja viestit: kaikki sinulle tulleet viestit & vastaukset jättämiisi ilmoituksiin. Uudet on merkattu viesteissäsi punaisella tekstillä sekä Käyttäjätilini-pudotusvalikossa.
 • Uusi työpaikka / uusi työnhaku: jätä omia ilmoituksia – etsi työtä tai kotitaloudelle työntekijää.
 • Osta yritys: jätä ilmoitus kiinnostuksestasi ostaa liiketoiminta.
 • (Myy yritys: vain yrityksenä rekisteröityneille. Toiminto vaatii Y-tunnuksen. Yksityishenkilö ei voi palvelussa myydä yritystä, vaan hänen on luotava uusi yritysprofiili toisella sähköpostiosoitteella.)
   

Ilmoituksen jättäminen

Kun etsit työntekijää / työpaikkaa / yrityskauppaa, jätä ilmoitus. (Valikko: Uusi työpaikka / Uusi työnhaku / Myy yritys / Osta yritys)

 • Täytä kentät huolellisesti, tarkista ja lähetä ilmoitus hyväksyttäväksi. (Kaikki palveluun jätetyt ilmoitukset moderoidaan, kts. lisätietoa tämän ohjeen lopussa)
 • Jos jätät määrittelemättä julkaisupäivämäärän, ilmoitus julkaistaan heti, kun se on hyväksytty.

Esimerkkejä? Palvelussa on muutamia esimerkki-ilmoituksia, joiden avulla voit (sisään kirjauduttuasi) arvioida vaikkapa tekstin määrää:

Muistithan tarkistaa & esikatsella?

Tarkista vielä, että tiedot ovat varmasti oikein eikä mitään olennaista puutu. Kaikki ilmoitukset moderoidaan paitsi ennen julkaisua, myös muutoksen jälkeen: jos muokkaat ilmoitusta julkaisun jälkeen, se piilotetaan uudelleentarkistuksen ajaksi – toiminto on automaattinen, ja koskee siis myös pieniä korjauksia kuten kirjoitusvirheitä. Tarkistuksia tehdään virka-aikana, ja ilmoitus ei välttämättä näy sivustolla välittömästi.

 • Muutokset ilmoitukseen? Huomioithan, että jos haluat tehdä muutoksia ilmoitukseesi jälkikäteen, ilmoitus on hyväksyttävä uudelleen. Tämä on syytä huomioida esim. silloin, jos haluat vaihtaa ilmoituksen lopetusajankohtaa.
   

Ilmoituksen voimassaolo?

Työpaikkailmoitus näkyy palvelussa 1 kuukauden. Ilmoituksen jättäjä saa sähköpostilla kyselyn jatkosta. Poikkeuksena työharjoittelu- ja Palkkatuki-ilmoitukset sekä Jatkuva haku -ilmoitukset, jotka pysyvät julkaistuina, kunnes ne poistetaan.

Työnhakuilmoitus on voimassa 3 kuukautta.

Molemmat ilmoitukset voi julkaista myös asetuksella ”Jatkuva haku”.

Yrityskauppailmoitukset ovat voimassa 6 kuukautta.

Kun työpaikka on löydetty tai täytetty tai yrityskaupat tehty, käythän merkitsemässä sen ilmoitukseen. Ilmoitus näkyy silloin violetilla kulmamerkinnällä vielä kuukauden, ja ilmoituksesta mahdollisesti aiemmin kiinnostuneet huomaavat, että työnantaja ja -tekijä ovat jo kohdanneet toisensa. (Löydät kohdan jättämäsi ilmoituksen Muokkaa-välilehdeltä: valitse Käyttäjätilini-valikosta kohta Ilmoitukset, klikkaa auki oikea ilmoitus, paina Muokkaa ja vaihda asetus sivun alareunassa.)
 

Paikan hakeminen & yhteydenotto työntekijään

 • Kun löydät kiinnostavan työpaikan / työnhakijan, voit olla häneen yhteydessä palvelun kautta. Viestisi kulkee moderaattorin kautta, jolloin vältämme turhat yhteydenotot.
 • Viestisi välitetään sellaisena, kuin sen palvelun viestijärjestelmään kirjoitat. Profiiliisi liitetty sähköpostiosoite välitetään viestisi mukana, ja vastaanottaja voi olla jatkossa sinuun suoraan yhteydessä. Jos haluat yhteydenotot mieluummin esim. puhelimitse, muistathan kirjoittaa numerosi viestiin.
   

Palvelun moderointi

Kaikki palveluun jätetyt rekisteröitymiset / iImoitukset tarkistetaan (moderoidaan) ennen niiden julkaisua, jolloin vältämme asiattomien ilmoitusten julkaisun. Moderaattorit tarkistavat ilmoituksen sisällön pääpiirteittäin, eivät esim. korjaa kielioppi- tai asiavirheitä.

Moderointia (työnhakijoiden ja -antajien ilmoitukset) tekevät kuntien elinkeino- ja työllisyyspalvelut sekä osittain työllisyysyksiköt sekä tarvittaessa Yrityskauppa-osion osalta Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus KEUKE ja Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus.

Moderointia tehdään arkisin, virka-aikana klo 8–16. Jos esim. jätät ilmoituksen perjantai-iltana, se ilmestyy palveluun vasta maanantain aikana.

Jos teet muutoksia ilmoitukseesi, se moderoidaan uudelleen. Kts. myös kohta ”Muistithan tarkistaa & esikatsella?”
 

Kuntien yhteystiedot

 

Tervetuloa duuniportaaliin!