Kotitalous tai yksityishenkilö työllistäjänä

Tarvitsetko jonkun remonttihommiin? Pihatöihin? Ompelijan palveluita? Kotiapua? Duuniportaalin kautta voit ottaa yhteyttä työnhakijaan myös yksityishenkilönä (siis ilman yrityksiltä vaadittavaa Y-tunnusta). Silloin sinun on myös rekisteröidyttävä HENKILÖ-asetuksella.

Etsi sopivia työnhakijoita / työpaikkailmoituksia hakuvalinnalla ”Kotitalouksille tehtävä työ”. Jos haluat olla yhteydessä potentiaaliseen työnhakijaan tai ilmoittaa kotitaloudelle tehtävästä työstä, viestisi ja ilmoituksesi kulkevat normaaliin tapaan palvelumme moderaattorin kautta. Huomioithan, että työnantajan velvollisuudet ja työntekijän oikeudet koskevat myös tilanteita, joissa kotitalous maksaa palkan yksityishenkilölle (mm. ennakonpidätys & sosiaali-, eläke- ja tapaturmamaksut). Palkka.fi-palvelusta löydät aiheesta kattavasti tietoa sekä työkaluja, joilla voit mm. laskea työntekijälle palkat sivukuluineen ja hoitaa ilmoitukset tarvittaville tahoille (esim. työeläkeyhtiöt, Verohallinto).

Tutustu myös Verohallinnon ohjeisiin Kotitalous palkanmaksajana ja Kotitalousvähennys. Voit saada kotitalousvähennyksen, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, remontti- tai muita asunnon kunnossapitotöitä tai vaikkapa laitteiden asennusta.

Huomioithan, että jokaisella portaalin työnhakijalla on oikeus kieltäytyä yksityisen tarjoamista töistä. Jos työnhakija on ruksannut valinnan ”Kotitalouksille tehtävä työ”, se näkyy hänen ilmoituksessaan – jos ei, noudatathan työnhakijan toivetta. Kiitos!