UKK

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joihin olemme matkan varrella törmänneet. Päivitämme infoa uusien kysymysten tullessa ilmi. Jos et löydä vastausta täältä, lähetä viesti palvelun ylläpidolle. Katso myös portaalin käyttöohjeet >>

”Jotain on pakko tehdä”, ajattelivat Keski-Uudenmaan kunnat Järvenpää, Kerava ja Tuusula ja yhdistivät voimansa työllisyyden edistämiseksi. Keravalla lanseerattiin maaliskuuussa 2016 sähköinen palvelu keravalaisille työnhakijoille sekä työntekijää tarvitseville yrityksille, Keravan duuniportaali. Palvelu sai hyvän vastaanoton ja pian portaali laajeni alueelliseksi Duuniportaali.fi-palveluksi siten, että Järvenpää ja Tuusula tulivat mukaan. Marraskuussa Duuniportaali.fi-palvelu on laajentunut edelleen ja mukaan ovat tulleet Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä ja Pornainen sekä 2017 alussa Sipoo. Vuoden 2020 alusta lähtien mukana ovat Järvenpää, Hyvinkää, Kerava, Nurmijärvi, Sipoo ja Tuusula.

Potentiaalia alueelta löytyy, sillä duuniportaalin toiminta-alueella asuu noin 279 000 henkilöä. Työllistä työvoimaa alueella on yli 130 000, joista noin 9 % on työttömänä (lähde työllisyyskatsaus 09/2016) Portaalin käyttäjämäärä on kasvanut laajentumisen myötä ja sivunäytöissä lähestytään 100 000 näytön rajaa. Käyttäjiä portaalissa on ollut  yli 5500 ja istuntoja on ollut noin 15 000 (tilanne 11/2016).

Duuniportaali on yksi hyvä alueellinen työkalu, joka edesauttaa työnhakijan ja työnantajan kohtaamista. Se myös helpottaa pienen yrityksen rekrytointia, koska yritys voi suoraan löytää sopivan osaajan duuniportaalin kautta.

Tärkeää:
Muistathan, että pelkkä rekisteröityminen ei ole työnhakuilmoitus tai työpaikkailmoitus. Rekisteröitymisen lisäksi on tehtävä erillinen työnhaku- tai työpaikkailmoitus, jotta se näkyy julkisessa näkymässä. Vain siten voi match tapahtua.

Ilmoitusten sisällöt

Mitä työnhakuilmoituksen ’’ilmoituksen otsikko’’ kohtaan tulee kirjoittaa?
Kirjoita lyhyesti ja ytimekkäästi, mitä etsit. Portaalin päänäkymässä (julkisessa, jonka myös ei-kirjautuneet käyttäjät näkevät) näkyy tästä otsikkorivistä vain ensimmäiset n. 35 merkkiä, (esim. ”ESIMERKKI-ILMOITUS AVOIMESTA PAIKAS...”).

Entä Lyhyt esittely -kenttään?
Tässä voit kertoa otsikkoa pidemmin, mistä on kyse. Muista kirjoittaessasi, että työtä / työntekijää etsivät voivat hakea ilmoituksia myös avainsanoilla. Palvelu tekee haun Lyhyt esittely -kentän sisällöstä, ja näyttää käyttäjälle kaikki näitä sanoja sisältävät ilmoitukset (myös lyhennetyt avainsanat kuten ”kukkakau”, ”toimisto”, ”terveydenh”).

Löydänkö jostain esimerkkejä?
Kyllä, palvelussa on neljä esimerkki-ilmoitusta:
http://duuniportaali.fi/myydaan-yritys/89/myydaan-esimerkki-yritys-jaakkolassa
http://duuniportaali.fi/tyohakemukset/136/haen-esimerkkihommia
http://duuniportaali.fi/tyohakemukset/180/esimerkki-kotitalouksille-tehtävä-työ
http://duuniportaali.fi/tyopaikat/135/esimerkki-ilmoitus-avoimesta-paikasta

  • Löydät linkit myös portaalin käyttöohjeesta tai portaalista hakusanalla ”esimerkki”. Hyvää oppia saa myös tutkailemalla muiden jättämiä ilmoituksia.

Tekniset kysymykset

Olen rekisteröitynyt jo kerran sähköpostiosoitteellani. Miksi en pääse kirjautumaan tunnuksillani uudestaan?
Olethan aivan varma, että sähköpostiosoitteesi oli oikein? Sait viestin rekisteröitymisestä sähköpostiisi – jos osoite oli väärä, et ole saanut viestiäkään. Jos olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi väärin rekisteröitymisvaiheessa mutta tehnyt jo ilmoituksia, ota yhteyttä moderaattoriin.

  • Tee uusi tunnus, jossa sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. Yhdellä sähköpostiosoitteella voi rekisteröityä vain kerran.
  • Jos et muista salasanaasi, klikkaa ”Kirjaudu” ja sen jälkeen ”Pyydä uutta salasanaa”.

Miksi pitää tehdä rekisteröitymisen (profiilin) lisäksi erikseen vielä työpaikkailmoitus/työnhakuilmoitus?
Jotta pääset katsomaan ilmoituksia ja lähettämään viestejä muille käyttäjille, sinun pitää rekisteröityä portaaliin. Rekisteröitymisen yhteydessä luot itsellesi profiilin, joka sisältää omat tietosi. Työpaikkailmoitus ja työnhakuilmoitus tehdään aina erikseen ja se sisältää tarkemmat tiedot työpaikasta tai työnhakijasta. Pelkästään rekisteröitymällä henkilökohtainen profiilisi ei näy muille käyttäjille ilmoitusnäkymässä, se vaatii aina työpaikka- tai työnhakuilmoituksen tekemisen.

Miksi portaaliin pitää laittaa ikä?
Aiemmin portaalissa kysyttiin käyttäjän ikää tilastoinnin vuoksi. Tämä kohta ei ole enää pakollinen.

Miksi en saa ladattua ansioluetteloani profiiliin?
Jos tiedostosi on pienempi kuin 2 MB ja tiedostotyyppi .txt / .pdf / .doc / .docx /. rtf tai .xls – kaiken pitäisi olla kunnossa. Joskus palvelussa saattaa olla huoltokatkoksia, mutta ne eivät kestä pitkään. Jos kokeilet hetken kuluttua uudelleen, etkä edelleenkään saa ladattua tiedostoa, olethan yhteydessä moderaattoriin.

Miksei työnhakuilmoitukseni näy enää portaalissa?
Työtä hakevan henkilön ilmoitus näkyy portaalissa 3 kuukautta. Olet saanut sähköpostiisi viestin, jossa on linkki ja ohjeet ilmoituksesi päivittämiseen. (Kun päivität ilmoituksesi, se näkyy portaalissa jälleen etusivulla).

Miten duuniportaali eroaa muista työnhakupalveluista?
- Duuniportaali työllistää paikallisesti.
- Jos sinulla on jo työpaikka, mutta mietit esimerkiksi uranvaihtoa tai uusia työmahdollisuuksia, rekisteröityminen ja anonyymin työnhakuilmoituksen tekeminen on mahdollista.
- Henkilö tai yritys voi laittaa yrityksen ostoilmoituksen.
- Duuniportaalissa voi hakea työpaikkaa työn luonteen mukaisesti (esim. kesätyö, oppisopimus, työkokeilu).
- Ilmoituksen jättäminen vie vain vähän aikaa (rekisteröinti + ilmoituksen jättäminen kestää noin 5–15 minuuttia).
- Duuniportaalissa myös työnhakija voi ilmoittaa julkisesti, jopa täysin nimettömänä. Työnantaja saattaa löytää sinut ja olla sinuun yhteydessä.
- Rekisteröitymisen jälkeen työnhakija pystyy nopeasti ottamaan sen ensimmäisen askeleen – hakemaan työpaikkaa lähestulkoon yhtä nappia painamalla! Monissa muissa työnhakupalveluissa on täytettävä pitkiä lomakkeita jokaisella kerralla.

Voinko muokata työnhakuilmoitustani vielä jälkikäteen julkaisun jälkeen?
Kyllä ja se on hyväkin tehdä – voit tarkentaa ja pitää omaa ilmoitustasi ajan tasalla jatkuvasti. Muutoksen näkyminen portaalissa saattaa kestää hetken, sillä muokkauksen jälkeen ilmoituksesi palautuu ”hyväksymätön”-tilaan, ja moderaattori julkaisee sen uudelleen. Näin aktiiviset hakijat näkyvät aina ensimmäisenä.

Mikä ihmeen moderaattori?
Internet-sivujen ylläpitoa tai muokkausta kutsutaan joskus moderoinniksi. Duuniportaalissa moderaattori tarkistaa, että ilmoitukset ja viestit työnantajan ja -hakijan välillä ovat asiallisia eivätkä roskapostia.

  • Moderaattorit tarkistavat ilmoituksen sisällön pääpiirteittäin, eivät esim. korjaa ilmoitusten kielioppia tai asiavirheitä.
  • Moderointia tehdään arkisin, virka-aikana klo 8–16. Jos esim. jätät ilmoituksen perjantai-iltana, se ilmestyy palveluun vasta maanantain aikana.